Історія Opel від витоків до сьогодення

история opel

Вже більше століття відомий німецький бренд Opel випускає автомобілі різного класу, що мають попит в усьому світі. Вcі нові автомобілі цієї марки в Україні зараз продає Автоцентр Опель від AUTO.RIA. Це платформа, що дозволяє купити нову машину з гарантіями та без переплат.

Від швейних машин до автомобілів

Компанія має цікаву історію, але спочатку були не машини. Відомий сьогодні, і зовсім непримітний тоді, Адам Опель декілька років працював помічником слюсаря. У 1862 році в невеликому місті Рюссельсхаймі, він відкрив власну фабрику по виробництву швейних машин. Це стало фундаментом компанії Opel. Перша швейна машина досі зберігається в музеї Опель під захисним скляним накриттям. У 1911 році випустився останній мільйонний екземпляр.

В 1886 році Адам зі своїми чотирма синами – Карлом, Вільгельмом, Гайом і Гайнцем вирішили розширити бізнес і увійти на ринок виробництва велосипедів. Сини Адама були спортсменами та багаторазовими переможцями вело змагань. За 50 років компанія випустила 2,5 мільйона велосипедів, що зробило її першим веловиробником у світі. Крім цього бренд розробляв мотоцикли, авіаційні двигуни та моторизовані плуги.

У 1899 році, в тому ж Рюссельсхаймі, випустили перший автомобіль Opel відомий як «Patent Motor Car, System Lutzmann». Він був оснащений двоциліндровим двигуном, що мав водяне охолодження, потужність авто складало 3 кінських сили. Це був перший, але надзвичайно успішний крок у світ автомобільного виробництва. Авто отримало багато позитивних відгуків.

Історію бренду легко прослідкувати через логотип, який пройшов шлях від абревіатури імені власника до стилізованого дирижабля, а у 1964 році змінився на всесвітньо відому легендарну блискавку.

Розвиток компанії Опель

Першочерговою ціллю компанії було максимально ефективне виробництво, тобто якісні та доступні для кожного транспортні засоби.

У 1924 році підприємство запустило автоматизоване виробництво.

У 1929 році Opel увійшов до сім’ї General Motors. Це дало змогу Opel скористатися передовими технологіями GM і відкрити для себе нові ринки.

У 1930-х роках Opel P4 та Kadett стали популярними та доступними народними автомобілями. Кадетт випускався в різних модифікаціях аж до 1993 року.

З 1950-х років Kadett, Rekord і Kapitän, стали символами післявоєнного автопрому. Згодом на ринок вийшли – Opel GT, Manta і Monza. У 80-90-х роках світ побачив Corsa, Astra і Zafira.

Німецька якість та інженерна майстерність стали вирішальними навіть у виробництві спорткарів. Компанія залишилась вірною своїм засадам, так легендарний GT 1968 року не коштував всі гроші світу, а був доступним автомобілем.

opel сьогодні

Інноваційність марки

Щоб пропонувати інноваційні рішення своїм клієнтам та йти в ногу з часом, Опель постійно інвестує в дослідження і новітні розробки.

Компанія використовує передові технології та концепції не лише для преміум моделей, а й для середнього класу. Авто з будь-якого модельного ряду відповідає найвищим вимогам безпеки та комфорту.

Інженери приділяють особливу увагу ергономіці та дизайну, створюючи естетично привабливі та сучасні моделі.

Компанія славиться новаторськими системами безпеки, які допомагають уникнути аварійних ситуацій. Мова йде про системи активного керування, контролю сліпих зон, автоматичного гальмування та інші розробки, які підвищують рівень безпеки на дорозі.

Щоб задовольнити зростаючі потреби ринку, компанія впроваджує інтелектуальні системи керування. Одна з них – система автоматичного паркування, яка дозволяє автомобілю самостійно шукати та займати паркомісце. Така автоматизація процесів значно полегшує управління транспортним засобом.

Opel активно підтримує ідею електрокарів та успішно презентує моделі, що забезпечують економічну та екологічну перспективу майбутнього транспорту.

Компанія зосереджується на розробці ефективних двигунів, включаючи паливні елементи, гібридні системи та повністю електричні приводи. Ці технології допомагають зменшити споживання пального та викиди шкідливих речовин, забезпечуючи екологічно чисту їзду.

Сьогодення Opel

Opel – це історія постійного зростання, інновацій та оперативні відповіді на мінливі потреби суспільства. Компанія не припиняє ставити собі нові виклики, пропонуючи клієнтам надійні, комфортні та стильні автомобілі.

Найбільш популярні моделі Opel:

  1. Corsa
  2. Astra
  3. Insignia
  4. Vectra
  5. Crossland X
  6. Grandland X
  7. Zafira
  8. Mokka
  9. Combo
  10. Vivaro

Десятки заводів розташовані в різних країнах світу, випущено понад 70 мільйонів авто. Внесок Opel у глобальну автомобільну індустрію важко переоцінити, пройшовши через численні етапи трансформації, легендарну блискавку знає кожен пʼятий житель планети.

ПОДІЛИТИСЬ: