Підшипники SNR: як відрізнити підробку

Подшипники SNR: как отличить подделку

У цій статті наведено критерії відмінності оригінальних підшипників SNR від підробки. Відсоткове співвідношення підроблених та оригінальних підшипників на ринку становить 85% до 15%, а це означає, що кожен п’ятнадцятий підшипник може виявитися фейком, тож важливо знати все про підшипники SNR та як відрізнити підробку.

Критерії відмінності оригінальних підшипників SNR

Існує ряд параметрів, за якими можна відрізнити підроблені підшипники SNR від оригінальних:

  • ціна;
  • вид упакування;
  • якість маркування;
  • вага деталі;
  • зовнішній вигляд виробу.

Якщо ви побачили підшипники SNR, вартість яких на 20-40% нижче, ніж у офіційного дилера, це точно підробка. Справжні та якісні запчастини іноземних виробників не можуть коштувати дешево, адже митний збір та інші види податків під час перетину кордону підвищують їхню вартість. Низька ціна буде у контрабандного чи не сертифікованого товару. Не шукайте компромісів між ціною та якістю, у випадку з SNR це шлях до покупки підробки, яка вплине на роботу агрегатів, наприклад таких як типтронік, дуже негативно.


Як почистити підшипник читайте у нашому огляді


При покупці зверніть увагу на упаковку: наявність розмитого тексту, тьмяна голограма, помилки у маркуванні говорять про те, що у вас в руках підробка. Важливо також відкрити упаковку та уважно подивитися на її вміст, ознаками кустарного виробництва будуть:

  • залишки мастила на внутрішній частині упаковки;
  • відсутність захисної пластикової кришечки з оригінальним маркуванням.

Оригінальний виробник має особливу технологію нанесення маркування – це завжди чіткий штамп із рельєфним шрифтом та внутрішніми кодами партії виготовлення. Таке маркування виковується на спеціальних верстатах під час виробництва. SNR підшипники підробка будуть мати маркування, нанесене вже після виготовлення, і виглядатиме вона як напис фарбою без рельєфу.

Якщо у вас є така можливість, обов’язково зважте підшипник. Оригінальний SNR має вагу 608-609 г без упаковки. Вироби, які важать менше на 10-30 грам, є підробкою.

Як відрізнити оригінал SNR на вигляд

Зовнішній вигляд виробу відіграє важливу роль. Уважно огляньте підшипник, серед явних ознак фейку:

  • виступаюче мастило;
  • погане прилягання деталей, наявність зазорів;
  • неякісно оброблена поверхня;
  • різна товщина обойм.

Якщо у випадку упаковки та маркування можна помилитися, то при зовнішньому огляді виробу в очі точно будуть кидатися явні ознаки неякісного складання та обробки деталей, дефекти конструкції. Виробник приділяє велику увагу зовнішньому обробленню, оригінальний підшипник SNR буде мати особливу шорсткість, чіткі лінії та щільне прилягання всіх компонентів. Мастило в справжньому виробі не сочиться крізь шви з’єднання.


Чим змастити підшипники дізнайтесь з нашої докладної статті


Підшипники SNR: поради, як відрізнити підробку

Існує кілька важливих правил, які допоможуть вам захистити себе від покупки підробки:

  • Придбати підшипники варто у перевіреного постачальника або оригінального дилера, тільки в цьому випадку ви можете бути впевнені у високій якості виробу, наявності сертифікатів відповідності та стовідсоткової справжності.
  • Не намагайтеся знайти якісну деталь за низькою ціною – безкоштовний сир тільки в мишоловці. Якість та оригінальність коштує грошей, але й прослужить такий підшипник вам довгу та вірну службу.
  • Будьте скрупульозними: приділіть час огляду упаковки, уважно розгляньте деталлю, звертайте увагу на кожну дрібницю. Не поспішайте купувати, не переконавшись у справжності підшипника.
  • Якщо у вас є питання щодо якості деталі, значить, в більшості випадків у ваших руках точно знаходиться підробка. Дотримуйтесь тих порад, які були наведені в статті, і не попадайтеся на хитрощі шахраїв.

При потребі знайти підшипник за номером або за параметрами, можете скористатись сторінкою Таблиця підшипників на нашому сайті, яка допоможе в цьому питанні.

 

ПОДІЛИТИСЬ: