Підробні підшипники ФАГ

поддельные подшипник фаг

Німецький бренд FAG (ФАГ) випускає надійні та якісні підшипники, що відрізняються гідними експлуатаційними характеристиками та тривалим терміном служби. Нерідко таку продукцію підробляють, тому важливо відрізняти підроблені підшипники ФАГ від оригіналу.

Як визначити підробні підшипники ФАГ?

Підшипник виробника FAG (ФАГ) розміщений в оригінальній упаковці з фірмовим логотипом виробника. Відома символіка відображається на офіційних ресурсах виробника.

  • Підробні підшипники ФАГ мають відмінності у серійних упаковках,
  • матеріал упаковки досить тонкий,
  • друк малюнка тримається погано.

При виявленні підозр щодо якості та оригінальності продукції варто спочатку замовити один зразок продукції через каталог з можливістю огляду та повернення (за потреби).


Що таке типтронік і як з ним поводитися, читайте у нашому огляді


Для оперативного виявлення підробки виробником використовуються спеціальні стандартні двомірні матричні коди, які наносяться на упаковку та дозволяють ідентифікувати будь-який виріб, проданий по всьому світу.

Зовнішній вигляд підробки

Виробники контрафакту не завжди дбають про зовнішній вигляд підшипника. Так, зовні споживач може виявити недостатню якість обробки поверхні, яка проявляється в наявності задирок, потертостей, слідів полірування в не призначених для цього місцях (наприклад, блищить сам ролик, а не зовнішнє кільце).

При розборі ролика можна виявити дефекти складання (ролик встановлений у перевернутому вигляді), або наявність недостатньої/надлишкової кількості мастила. Сумнів в оригінальності викликає мала вага підшипника, оскільки швидше за все вузол виготовлений не з підшипникової сталі, а легкого сплаву. Для порівняння варто зважити фірмовий підшипник та виріб із незрозумілими характеристиками. Явна недовага вказує на контрафакт.


Чим змастити підшипники дізнайтесь з нашої статті


У власника може викликати довіри геометрія сепараторів в контрафактних моделях. Так, частою помилкою китайських виробників стає незрозумілий кут контакту, невідповідність розмірів підшипника стандартам бренду, центрування по внутрішньому кільцю.

Що дозволяє відрізнити підроблені підшипники ФАГ

Виявити несправжні шарнірні підшипники можна за рахунок аналізу наступних характеристик:

  • репутація магазину, що займається продажем підшипників;
  • зовнішній огляд внутрішньої обойми, якість її обробки має залишатися високою;
  • звук та стан підшипника під час виконання процесу кручення;
  • наявність гравіювання та символів виробника на підшипнику.

Які наслідки застосування підроблених підшипників FAG?

Загальна якість придбаного підшипника визначається легко. Важливо звернути увагу на якість виготовлення. Підшипник не повинен швидко виходити з ладу, поверхня виробу залишається гладкою, вм’ятини та суттєві зовнішні дефекти відсутні. Не можна використовувати вироби з розхитаною основою.


Як чистити підшипники в автомобілі читайте у нашому огляді


Підробки виготовляються з низькосортних сталей і не можуть стабільно відпрацювати 1-2 тисячі годин, що є вкрай критичним для галузей енергетики, авіації, легкої промисловості. Ці області вимагають використання виробів, які функціонуватимуть при номінальному навантаженні від 75-100 тисяч годин, наприклад для такого агрегату як типтронік. Руйнування вузла провокує поломки обладнання, зупинку виробництва, транспортні аварії та інші небезпечні випадки.

Підібрати підшипник за розміром можна за допомогою таблиці підшипників. Будьте уважні під час підбору підшипників і робіть акценти на оригінальність продукції.

ПОДІЛИТИСЬ: