Покриття рідким склом

жидкое стекло

Серед різних способів захисту поверхні авто від негативних агресивних впливів одним із найкращих сьогодні вважається покриття рідким склом. Технологія виробництва такого матеріалу відома досить давно – у будівництві для гідроізоляційних робіт часто застосовують натрієвий або калієвий розчин.

Як проводиться встановлення лобового скла, читайте в огляді

З 2008 року поліроль «рідке скло» почали використовувати в Японії для захисту кузова та інших частин машини від появи пошкоджень. З цього моменту в автопромисловості стався справжній перелом – сьогодні весь світ використовує рідке скло та воно відноситься до найпопулярніших засобів захисту кузова та інших частин авто.

Властивості та опис рідкого скла

Рідке скло, застосування якого серед автомобілістів стає все більш поширеним – це захисний склад на основі діоксиду кремнію. Даний засіб при нанесенні на поверхню стає як би частиною структури лакофарбового покриття, забезпечуючи високоефективний захист від наступних факторів:

  1. Подряпини та тріщини;
  2. Вигоряння фарби;
  3. Передчасне виникнення осередків корозії;
  4. Вплив хімічно агресивних середовищ;
  5. Атмосферний вплив.

На відміну від звичайного полірування, яке робить машину привабливою на нетривалий час, тут гарантується висока якість та надійність протягом тривалого терміну. Достатньо купити рідке скло один раз на рік – навіть за сумнівної якості наших доріг цей термін є мінімальним.

Переваги та недоліки поліролі «рідке скло»

Сьогодні безліч фахівців говорить про те, що з усіх засобів захисту кузова автомобіля найбільш ефективним і вигідним є рідке скло – застосування його дає низку серйозних переваг:

  • Блиск лакофарбового покриття авто;
  • Довгий термін служби;
  • Надійність;
  • Ефективний захист;
  • Брудо- та водовідштовхувальні властивості;
  • Висока міцність;
  • Відсутність абразивних властивостей.

Можна також говорити про відчутну економію фінансів, яку забезпечує рідке скло для авто – ціна обробки вашої машини буде набагато нижчою від витрат на регулярне відновлення лакофарбового покриття.

Важливо знати як прикурити машину в ситуації, що склалася

З недоліків цього засобу можна назвати лише один складність процедури нанесення. Якщо ви вирішили купити рідке скло в магазині та обробити своє авто самостійно, навряд чи ця процедура увінчається успіхом.

Технологія використання цього складу включає безліч досить складних операцій, які вимагають певного досвіду, спеціальної підготовки та професійного обладнання. Тому для того, щоб уникнути різного роду несподіванок та отримати очікуваний результат, краще звернутися за допомогою до професіоналів.

ПОДІЛИТИСЬ: