Який вогнегасник краще для авто

Какой огнетушитель лучше для авто

Зміст статті:

Будь-який автомобіліст прекрасно знає, що в кожному транспортному засобі обов’язково повинен бути вогнегасник. На практиці ж досить часто виявляється неприємний факт – мало хто з автолюбителів взагалі в курсі який вогнегасник краще для авто, якими характеристиками він повинен володіти, який його принцип дії і термін придатності. Подібна безвідповідальність щодо своєї безпеки випливає швидше за все з простої людської переконаності: “зі мною ніколи не може статися нічого поганого!” Але як би це банально не звучало, все люди знаходяться у владі випадковостей і коли трапляється щось погане – пожежа в автомобілі, наприклад, більшість з них виявляються непідготовленими до наслідків.

Який вогнегасник вибрати для машини

Щоб максимально убезпечити себе і своїх близьких від пожежі в авто, потрібно знати відповідь на просте запитання: який вогнегасник для авто підійде найкраще. Розуміти який вогнегасник краще для машини, потрібно усвідомлювати, що вогнегасник це зовсім не деталь декору і не предмет, який показують поліцейському на його вимогу, щоб той не дай Бог не виписав штраф. Перш за все вогнегасник – це атрибут безпеки автолюбителя, причому вельми необхідний.

Який вогнегасник краще для авто
Щоб розібратися який вогнегасник краще для машини, потрібно хоча-б поверхово знати їх типи і перелік характеристик. Типи вогнегасників:

  • водні;
  • водопінні;
  • водопінні аерозольні;
  • вуглекислотні;
  • порошкові.

Як прикурити автомобіль, якщо сів акумулятор — читайте в нашому огляді


Який вогнегасник потрібен для автомобіля

Судячи з вищезазначеного списку стає зрозуміло – вогнегасники бувають дуже різними з чого випливає цілком логічне умовивід, що вони між собою істотно відрізняються як принципом роботи, так і здатністю гасити різні типи пожеж (А, В, С, D, Е). Тому, купуючи вогнегасник, потрібно обов’язково дивитися на його маркування. Навіщо? Щоб розуміти які пожежі він здатний згасити, як він працює, які можуть бути наслідки при неправильному використанні. Найбільш універсальними в цьому плані два види вогнегасників – вуглекислотні і порошкові.

Порошковий вогнегасник для легкового автомобіля

Порошковий вогнегасник (ВП) здатний гасити пожежі майже всіх типів (АВСD, ABCE). Принцип дії – ліквідація вогнища загоряння за рахунок утворення в місці впливу щільною пінної шапки, що перекриває доступ кисню. Тривалість дії – до 20 секунд. Термін придатності – 4-10 років. Тривалість терміну придатності може коливатися в залежності від виробника і наполненія.автомобіля

Вуглекислотний вогнегасник в машину

Вуглекислотний вогнегасник (ОУ) гасить пожежі в авто за рахунок швидкого зниження температури в зоні горіння. Принцип роботи – перехід вмісту балона (двоокис вуглецю) з рідкого стану в тверде (снегообразованія). Тривалість дії – до 20 секунд. Термін придатності – від 10 до 15 років.
ПОДІЛИТИСЬ: